Wednesday, October 29, 2008


4 comments:

Anonymous said...

Salam Kak Pah....cantik bangat nie...ni yg buat ana tak sabar nak buat ni....rasa cam nak ngap ja sekut ni...

shamin said...

Buat jangan tak buat tapi kena sabarlah sikit. buat cookies tak sama dengan buat kek, 1 adunan mengambil masa yang lebih panjang jika dibandingkan dengan 1 adunan kek tanpa hiasan.

Ini resepesinya

Biskut Bunga Cina

400 gm tepung jagung
200 gm tepung ubi
250 gm pure creamy butter
330 gm susu creamer/pekat manis.
hiasan
Beberapa biji ceri merah

Cara:
1. Putar Butter seketika sehingga agak lembut & masukkan susu sebatikan.
2. Masukkan tepung jagung yg telah digoreng & diayak.
3. Masukkan tepung ubi sedikit demi sedikit sehingga adunan sesuai untuk dibentukkan.
Nota:
Kuantiti tepung ubi yang digunakan mungkin tidak sampai 200 gm jadi masukkan tepung ubi sedikit demi sedikit, jika terlebih adunan agak sukar untuk dibentukkan.

Anonymous said...

thanks kak pah....dok cari lama dah resipi ni,..nanti kalo jadi minta izin tepek kat fp ana boleh tak?...hehehehe kasi fofular blog kak pah...

shamin said...

ok no problem.
thanks.